Skip to main content
Kangaspuilla kudottu tarina

Kangaspuilla kudottu tarina

02.06.2022

Nyt se on totta!

Birta Design syntyi rakkaudesta kangaspuihin ja kudontaan.

Olen Tarja, muotoilija/tekstiilisuunnittelija Kotkasta, Birta Designin luoja ja yrittäjä. Intohimo ja rakkaus käsillä tekemiseen on kulkenut matkassani läpi elämän. Haaveita ja unelmia on mahtunut matkan varrelle paljon ja vihdoin koitti hetki, jolloin oli aika ja mahdollisuus toteuttaa ne. Syntyi Birta Design.

”Ei ole olemassa muureja, on vain siltoja.
Ei ole olemassa suljettuja ovia, on vain portteja.”
TOMMY TABERMAN

Muotoilijan koulutukseni olen saanut sekä Suomessa että Englannissa. Kutojasta matka muotoilijaksi kesti 8 vuotta, mutta jokainen vuosi oli opiskelun arvoinen. Erityisen kiitollinen olen siitä, että Haminan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opettajat osasivat herättää innostuksen liekin kudontaan, liekin, joka tänä päivänä palaa kirkkaimmin kuin koskaan.

Haminasta matka jatkui Kouvolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen, jonka aikana sain mahdollisuuden opiskella Manchester Metropolitan Universityssä. Englannissa kangaspuut olivat erilaiset ja lankoja ei tilattu värikartan avulla, vaan kaikki langat värjättiin itse. Tuo aika antoi paljon ja synnytti uudellaisen ajattelutavan tekstiilisuunnitteluun.

Muotoilijan opintoni suoritin Hämeenlinnassa, maineikkaassa Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Vuonna 1885 alkunsa saanut koulu oli täynnä historian havinaa ja mielestäni sen pystyi aistimaan tuolloin kudontasaleissa ja koko ympäristössä. Kaikki opettajani ovat antaneet minulle paljon ja toivon, että voi jakaa osaamistani eteenpäin nykyisille ja tuleville kankureille.

Birta Design toteuttaa myös tilaustöitä asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja on mukana monessa mielenkiintoisessa projektissa, joista tietoa myöhemmin. Birta Design otti osaa Ruotsinsalmen meritaisteluun liittyvään kilpailuun ja näitä palkitun sarjan tuotteita on myynnissä mm. Merikeskus Vellamon Pooki museokaupasta.

Tervetuloa Birta Designin matkaan!