Birta Design

Olen Tarja Javanainen, tekstiilisuunnittelija ja muotoilija Kotkasta, yrittäjä Birta Designin takana. Työskentelen omassa studiossani suunnitellen ja valmistaen jokaisen tuotteen sydämellä. Kudonta on minulle paljon enemmän kuin vain ammatti – se on sydämen asia, joka heijastuu kaikkeen.

Tavoitteeni on tuoda kauneutta ja estetiikkaa ihmisten arkeen ja juhlaan tekstiilieni kautta. Suunnittelen ja toteutan ajattomia, vastuullisesti valmistettuja tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Birta Designin tuotteille on ominaista selkeä muotokieli ja ajaton kauneus, jotka tekevät jokaisesta kappaleesta uniikin ja arvokkaan.

Samalla kun luon kauniita ja kestäviä tuotteita, vaalin vastuullisuutta ja ympäristöarvoja. Käytän aitoja luonnonmateriaaleja, kuten laadukasta pellavaa ja villaa. Innoituksenani on Suomen puhdas ja karu luonto. Haastavan pohjoisen ilmaston vastapainoksi kudon tekstiileihin lämpöä ja pehmeyttä.

Birta Designin jokaisella tuotteella on oma tarina, kangaspuilla kudottu tarina. Tarinat ovat myös kunnianosoitus kädentaitojen perinteille, kudonnalle. Tarina paikallisesta yrittäjyydestä, joka välittää sekä tuotteistaan, että ympäröivästä maailmasta. Ennen kaikkea se on tarina ajattomasta kauneudesta ja kädentaidoista.

 • Vastuullisuus

  Toimimme paikallisesti ja vastuullisesti valitsemalla luonnonmukaisia ja
  kestäviä materiaaleja, jotka kestävät aikaa ja kulutusta.

 • Yksilöllisyys

  Tuotteet ovat yksilöllisiä, käsin kangaspuilla kudottuja. Yksilöllisyys
  kudotuissa kankaissa tuo esiin käsityön arvon ja luo tuotteille ainutlaatuisen tarinan.

 • Laatu

  Panostamme huippulaatuiseen käsityöhön ja aitoihin materiaaleihin varmistaaksemme korkealaatuiset tuotteet.